söndag 20 augusti 2017

Glutenfri knäckig blåbärspaj




















Glutenfri knäckig blåbärspaj
2 portioner

Du behöver:

Fyllning:
1 dl blåbär
½ msk potatismjöl
½ msk strösocker

Deg:
30 g kallt smör
½ dl glutenfri mjölmix (jag använder Lailas blå)
1/4 dl strösocker
1/4 tsk bakpulver
1/4 msk ljus sirap
1/4 dl glutenfria havregryn

2 små pajformar (ca 10 cm)

1. Sätt på ugnen, 225 grader.

2. Blanda blåbär, potatismjöl och strösocker i en skål.

3. Nyp ihop alla deg ingredienserna utom havregrynen snabbt till en smulig deg.
Ha sist i havregrynen.

4. Dela upp blåbären i pajformarna så det blir lika mycket i varje.
Sprid ut degen över blåbären.

5. Ställ in formarna på ett galler/plåt längst ner i ugnen.
Sänk värmen till 200 grader och grädda i 15 minuter.

6. Låt pajerna svalna lite innan du serverar dem med vaniljglass.

Inga kommentarer: