söndag 13 januari 2019

Himmelskriket - Mons Kallentoft


Titel: Himmelskriket

Serie: Malin Fors: Del 12

Författare: Mons Kallentoft

Förlag: Forum

Handling: En dallrande het augustidag hittas en liten pojke död i en bil. När Malin Fors kommer till platsen sitter hans mamma i skuggan under ett träd med sonen tätt intill sig i famnen. Hennes förtvivlade skrik har övergått i ett klagande läte.Polisutredningen avslutas snabbt. Av allt att döma har mamman glömt den sovande pojken i bilen. Hon har nyligen varit utbränd och kan varken lita på sina sinnen eller minnen. Veckorna som följer utsätts hon för hat och hot på nätet och av Linköpings invånare. Ska man kunna orsaka ett barns död utan att straffas för det? Malin vet att det inte finns några enkla svar, att gränsen mellan rätt och fel kan vara hårfin. Och hur ska man döma den som redan fått värsta tänkbara straff? Så sker ett mord som tvingar henne och hennes kolleger att återvända till fallet.

Jag tyckte: Böckerna om Malin Fors är en av mina absoluta favoritserier och det känns verkligen som att träffa gamla bekanta när man läser en ny bok om henne och de andra karaktärerna.

Handlingen i den här boken är jobbig och otroligt grym. Man blir upprörd, ledsen och arg när man läser. Jag har alltid gillat den lite tragiska tonen i Kallentofts böcker om Fors, den passar liksom in med hennes personlighet och det som händer i böckerna. Boken tar upp aktuella ämnen som är viktiga och det är svårt att lista ut hur det hela ska sluta.

Och så har vi Fors demoner som för alltid kommer att förfölja henne, suget efter alkohol. Men det känns som att det inte är lika stort i den här boken som de tidigare. Toves utveckling är också intressant. Jag har alltid sett henne som en stark tjej som klarar sig själv och nu känns det som vi fick se en liten annan sida av henne. Spännande att se hur det utvecklar sig i kommande böcker.

En riktigt bra bladvändare som det är svårt att sluta läsa!

Betyg: 4 av 5

Inga kommentarer: