onsdag 19 juli 2017

Glutenfri knäckig nektarinpaj















Glutenfri knäckig nektarinpaj
2 portioner

Du behöver:

Fyllning:
1 nektarin
½ msk smör
½ msk strösocker

Deg:
30 g kallt smör
½ dl glutenfri mjölmix (jag använder Lailas blå)
1/4 dl strösocker
1/4 tsk bakpulver
1/4 msk ljus sirap
1/4 dl glutenfria havregryn

2 små pajformar (ca 10 cm)

1. Sätt på ugnen, 225 grader.

2. Skär nektarinen i bitar (storlek bestämmer du själv, jag gjorde mina ganska små).
Stek på nektarinerna i en liten stekpanna med smör och strösocker.
Stek några minuter tills sockret har smält.

3. Nyp ihop alla deg ingredienserna utom havregrynen snabbt till en smulig deg.
Ha sist i havregrynen.

4. Dela upp den stekta nektarinen i pajformarna så det blir lika mycket i varje.
Sprid ut degen över nektarinen.

5. Ställ in formarna på ett galler/plåt längst ner i ugnen.
Sänk värmen till 200 grader och grädda i 15 minuter.

6. Låt pajerna svalna lite innan du serverar dem med vaniljglass, så gott!




Inga kommentarer: