söndag 3 september 2017

Glutenfria chokladmuffins med Marianne


















Glutenfria chokladmuffins med Marianne
10 st

Du behöver:
90 g smält svalnat smör
1 dl ljust muscovadosocker
1/4 dl strösocker
1 ägg
1½ dl glutenfri mjölmix
1 tsk pofiber
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1½ msk kakao
1 nypa salt
½ dl naturell yoghurt/fil
10 Marianne godisar krossade (hur stora bitar du vill ha bestämmer du själv)

1. Sätt på ugnen, 200 grader. Ställ 10 muffinsformar i en muffinsplåt.

2. Vispa ihop muscovadosocker, strösocker och ägget i en bunke så det blandas och inte är några klumpar. Tillsätt det svalnade smöret och vänd ner det i smeten.

3. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Sila sen ner dem i äggsmeten, vänd runt med en slickepott tills det är blandat. Ha sist i yoghurt/fil och de krossade Mariannegodisarna och vänd runt så allt blandas.

4. Klicka ut smeten i muffinsformarna. Jag brukar använda mig av 2 matskedar och det blir ca 2 matskedar med smet i varje form.

5. Ställ in muffinsplåten på ett galler/plåt längst ner i ugnen och sänk till 175 grader. Grädda ca 20 minuter.
















Inga kommentarer: