lördag 26 januari 2019

Avien - Maria Wälsäter


Titel: Avien

Serie: Doressea: Del 1

Författare: Maria Wälsäter

Förlag: Ebes Förlag

Ålder: Unga vuxna

Handling: Isondras lillebror Gabriel är svårt sjuk. Läkarna menar att det är hopplöst, men Isondra tänker inte bara sitta och titta på när sjukdomen suger livet ur hennes lillebror. I ett ögonblick av desperation fattar hon ett beslut som kommer att vända upp och ned på ett redan instabilt Doressea. På hennes resa suddas gränserna mellan vän och fiende ut i samma rasande takt som hemligheterna bubblar upp till ytan. Vad Isondra väljer att göra - eller inte göra - innebär liv eller död för många fler än bara Gabriel.

Magi och mirakel hör inte hemma i en värld som är trist och grå och grym och rå. Men när man tvingas ifrågasätta precis allt och alla och lite därtill, behöver man då inte också ifrågasätta sin egen världsbild? Behöver man inte ifrågasätta sig själv? 

Jag tyckte: Familj, kärlek, nya vänner, krig och magiska krafter, man kan säga att den här boken har allt! Den är en perfekt blandning mellan allt och det är magiskt och spännande så att man inte kan sluta läsa.

Ibland är det svårt att beskriva känslan man får när man läser en bok och när man skriver en recension så vill man gärna försöka förmedla den för att få andra att läsa samma bok. Så är det med den här boken. Jag trodde den skulle vara mera svårläst med tanke på alla nya (och inte alltid så lätta och vanliga) namn på platser och karaktärer, lägg även till ett helt nytt språk som används lite här och där, men läsningen flyter faktiskt på hur lätt och fint som helst!

Jag gillar blandningen av karaktärer, de onda och de goda och de som man inte riktigt vet vilken sida de tillhör. De tillsammans med handlingen gör att det hela tiden händer nya saker och man vill fortsätta läsa. Och så har vi miljöbeskrivningarna, de tar oss till de olika platser de är på i boken på ett sätt som gör att man ser det man läser framför sig.

Fantasy som innehåller allt, ser fram emot att läsa fortsättningen!

Betyg: 4 av 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar